info@aikido-zadar.hr

Aikido Dojo Zadar

Novosti

I Aikido klub Zadar na susretu "Za Aikido Hrvatska"!

Na velikom zajedničkom druženju i seminaru triju aikido stilova u Zagrebu I AIKIDO KLUB ZADAR NA SUSRETU „ZA AIKIDO HRVATSKA“!

Okupilo se više od pedeset trenera i vježbača iz desetak hrvatskih aikido klubova iz tri trenutno najjača i najbrojnija stila ove japanske borilačke vještine – Ki No Kenkyukai, Aikikai Hombu, te Iwama Ryu,


Još jedan iskorak u razvoju Aikida u Hrvatskoj dogodio se proteklog vikenda u Zagrebu – u organizaciji Aikido kluba Sancta Domenica održan je zajednički jednodnevni trening više stilova Aikida u kojem je sudjelovalo više od pedeset trenera i vježbača iz desetak hrvatskih aikido klubova. Na okupljanju simboličnog naziva – Za Aikido Hrvatska - u izvrsnom ambijentu Aikido kuće zagrebačkog Aikido društva posebno zanimljivo bila je činjenica kako su se okupili članovi klubova iz tri trenutno najjača i najbrojnija stila ove japanske borilačke vještine – Ki No Kenkyukai, Aikikai Hombu, te Iwama Ryu, što je pokazao i pravi smisao i cilj ove vještine u suradnji, povezivanju i zajedničkom širenju načela i tehnika vježbanja.
I zadarski aikidoke, predstavnici Aikido kluba Zadar, Vesna i Nenad Vertovšek, sudjelovali su sa zadovoljstvom na ovakvom seminaru gdje su majstori, instruktori, vježbači i ljubitelji Aikida mogli pratiti i uočiti sve sličnosti i razlike koje postoje u Aikidu, ali se mogu harmonično i kvalitetno promatrati kroz „obitelj“ Aikida, kako je, uostalom, to i zamislio njegov osnivač O' Sensei Morihei Ueshiba. Prema riječima Nenada Vertovšeka, s prijateljske i stručne razine bilo je vrlo ugodno i korisno sudjelovati na ovakvom zajedničkom seminaru, dijelom i što su predstavnici zadarskog kluba dočekani i kao članovi prvog ki-aikido kluba u Hrvatskoj, vezani uz same početke vježbanja Aikida u našoj zemlji.

No, svi su bili ravnopravni u izvedbi, svaki je instruktor imao 15-ak minuta za prezentaciju načela i tehnika po izboru, što je potrajalo i gotovo četiri sata s pauzama, a u svakom slučaju i za sudionike i goste bilo je veliko zadovoljstvo i prigoda da se na jednom mjestu mogu vidjeti sve osobitosti aikido stilova. Premda je ovo bio treći takav susret u zadnjih nekoliko godina, sada je dogovoreno da se takvi susreti organiziraju najmanje jednom godišnje, te da u svojim okvirima – za što već postoje pretpostavke – obuhvati i veći broj klubova i vježbača. I po riječima organizatora Zorana Marića, majstora i voditelja Aikido kluba Sancta Domenica, sve je pokazalo kako je cilj zajedničkog stručnog i prijateljskog druženja realiziran, a želja je svih da se kontakti i veze klubova i dalje razvijaju.


Zajednički pozdrav predstavnika triju stilova Aikida


Na seminaru je sudjelovalo pedesetak instruktora i vježbača iz desetak klubova


Organizator susreta Zoran Marić i Zadrani Vesna i Nenad Vertovšek


6. lipnja 2017.

Svim vježbačima i prijateljima aikida želimo sretan Uskrs!

Zbog blagdana treninga neće biti od 13. do 23. travnja. Prvi redovni trening za odrasle je u ponedjeljak 24. travnja u 19,30 sati, a za djecu 25. travnja u 19,30 sati


12. travnja 2017.

Zadraninu najviše zvanje - Nenadu Vertovšeku dodijeljeno zvanje majstora 5. Dan

Osnivač i glavni instruktor međunarodne organizacije Ki No Kenkyukai Association Internationale Doshu Kenjiro Yoshigasaki dodijelio je majstoru-instruktoru Nenadu Vertovšeku, voditelju Aikido kluba Zadar, zvanje majstora 5. Dan, što je ujedno i najviše zvanje u ovom stilu Aikida u Hrvatskoj.

Nedugo nakon što su se članovi Aikido kluba Zadar vratili s održanog međunarodnog Ki-Aikido seminara u Zagrebu i nakon što je zadarski Klub dobio još jednog majstora Vinka Bakiju, Zadrani su dobili ovo veliko priznanje.

Nenad Vertovšek, 5.dan, Aikido klub Zadar

Punu vijest možete pročitati na Zadarski.hr - Zadraninu najviše zvanje - Nenadu Vertovšeku dodijeljeno zvanje majstora 5. Dan


12. travnja 2017.

Aikido klub Zadar nastupio na Međunarodnom Aikido seminaru u Zagrebu

Aikido dojo Zagreb bio je domaćin novog međunarodnog seminara Ki-aikida i susreta aikidoka, kojeg je vodio Doshu Kenjiro Yoshigasaki, osnivač i glavni instruktor međunarodne organizacije Ki No Kenkyukai Association Internationale – Iz Aikido kluba Zadar sudjelovalo šest aikidoka, a Vinko Bakija uspješno je položio zahtjevni ispit i stekao majstorsko zvanje 1.Dan

Aikido klub Zadar i Sensei Kenjiro Yoshigasaki

Punu vijest možete pročitati na Antena Zadar - nastup Aikido kluba Zadar na međunarodnom Aikido seminaru u Zagrebu


12. ožujka 2017.

Počinje proljetna škola Tai Chi Chuana Aikido kluba Zadar

"Stoj kao planina, kreći se kao rijeka"
-Učitelj Wu Yu-hsiang (1812-1880)

Ova je rečenica dio kineske kulturne baštine i tradicije borilačkih vještina, a upotrebljava se da bi se objasnio smisao Tai Či Čuana, drevne kineske vještine za relaksaciju, te očuvanje zdravlja i vitalnosti. Aikido klub «Zadar», u kojem već više od 20 godina djeluje i posebna Tai Či Čuan sekcija ponovo organizira Proljetnu školu Tai Či Čuana, odnosno redovne treninge ove kineske vještine. Od utorka 14. veljače svi bivši polaznici i novi zainteresirani za vježbanje mogu početi vježbati, bez obzira na spol ili dob, dva puta tjedno (utorkom i četvrtkom od 18 do 19 sati) u hangaru Aikido kluba Zadar i Karate kluba Forum u okviru Sportskog centra Franko Lisica (iznad Glazbene i Medicinske škole).

Punu najavu proljetne škole možete pročitati na Antena Zadar - najava početka proljetne škole Tai Chija u Zadru


12. ožujka 2017.

Početak vježbanja u novoj godini

Treninzi Tai Chi Chuana i Aikida koji su novoj sezoni trebali započeti u četvrtak, 12. siječnja odgađaju se.

Aikido trening počinje u ponedjeljak, 16. siječnja u redovnom terminu (19:30) u sportskoj dvorani Medicinske škole.
Prvi trening Aikido škole za djecu i mlade počinje u istoj dvorani, u utorak 17.siječnja u 19:30 sati.
Trening Tai Chi Chuana počinje u utorak, 17.siječnja u 18:00 sati u hangaru iznad Medicinske škole.

Dobrodošli!


10. siječnja 2017.

Sretna nova 2017. godina!!!

Happy holidays!

Svim članovima i prijateljima Aikido kluba Zadar želimo sretnu, radosnu i uspješnu novu 2017. godinu s puno Kija!!!


31. prosinca 2016.

Aikido

NOVA SEZONA AIKIDO TRENINGA

Svim starim i novim članovima i vježbačima Aikida i Tai Chi Chuana želimo ugodan početak nove sezone treninga.
Treninzi počinju u ponedjeljak 3. listopada 2016. u 19,30 sati u dvorani zadarske Medicinske škole.
Treninzi će se održavati ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 19:30 do 21:00. u dvorani Medicinske škole.
Upisi za nove članove počinju s prvim treninzima.

AIKIDO ŠKOLA ZA DJECU I MLADE

Od utorka 4. listopada ponovno počinju treninzi i upisi u Aikido školu za djecu i mlade Aikido kluba «Zadar».
Već sedamnaestu godinu za redom održava se tako prva takva škola u Hrvatskoj za uzrast od 6 do 12 godina sa specifičnim programom kojim se djeci i mlađem uzrastu približavaju osnovna načela ove japanske borilačke vještine, koordinacije pokreta i, vještine kretanja i disanja, razvijanje smirenosti, samopouzdanja i koncentracije. Poseban dio su igre za razvijanje kooperativnosti i timskog rada u skladu s principima aikidoa. U Aikido školi za djecu i mlade - koja je polazište za kasniji rad mladih s odraslim aikidokama, a osnova je vježbanje borilačke vještine neagresivnim pristupom gdje se djeca uče tehnikama samoobrane bez upotrebe suvišne sile.

Treninzi Aikido škole za djecu i mlade održavat će se u dvorani Medicinske škole utorkom i četvrtkom od 19,30 do 20,30 sati.

Tai Chi Chuan

U utorak 20. rujna 2016. počinje i Jesenska škola Tai Chi Chuana. Treninzi će se održavati u hangaru Aikido kluba Zadar u sklopu sportskog centra „Franko Lisica“ iznad Glazbene i Medicinske škole utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:00.

"Stoj kao planina, kreći se kao rijeka"
-Učitelj Wu Yu-hsiang (1812-1880)

Ova je rečenica dio kineske kulturne baštine i tradicije borilačkih vještina, a upotrebljava se da bi se objasnio smisao Tai Chi Chuana, drevne kineske vještine za relaksaciju, te očuvanje zdravlja i vitalnosti. Aikido klub «Zadar», u kojem već 25 godina djeluje i Tai Chi Chuan sekcija ponovo organizira Jesensku školu Tai Chi Chuana, odnosno redovne treninge ove kineske vještine. U Jesenskoj školi s voditeljicom Vesnom Vertovšek vježbat će se specifična Tai Chi Chuan forma - sustav laganih i smišljenih pokreta koji opuštaju tijelo - te Yi Quan terapeutski aspekt borilačke vještine koji kultivira i aktivira vitalnu životnu silu, jača imunitet i aktivira prirodno disanje. Vježbaju se i zajedničke osnove svih stilova Tai Chi-ja kao što su nekoliko načina disanja, ispravno držanje kralježnice i harmonično istezanje, te posebne vježbe za zglobove, mišiće i koordinaciju svijesti i tijela. Polaznici će naučiti i energetske Chi Gong vježbe, te upoznati manje poznate vježbe s kineskim Chi Gong vretenom.

Kontakt
Nenad Vertovšek: +385 (0)91 33 7777 6
Vesna Vertovšek: +385 (0)91 512 65 87


9. rujna 2016.

Aikido klub Zadar na Tuna, Sushi & Wine Festivalu, Zadar

Tuna, Sushi & Wine Festival logo

Aikido klub Zadar je u klubu Arsenal, 5. veljače, imao prezentaciju borilačkih vještina i tehnika na humanitarnoj priredbi u sklopu Tuna, Sushi & Wine Festivala - festivala tune, japanske kuhinje i kulture.

Prezentacija za građane se održala sljedeći dan festivala, 6. veljače, na Zadarskom Forumu.
Vidi galeriju slika

Najava događaja


13. veljače 2016.

Aikido klub Zadar na Danu otvorenih vrata

Posjetite nas na Narodnom trgu!

Pučko otvoreno učilište Erudio iz Zadra, kao regionalni koordinator tradicionalno organizira Sajam obrazovanja, koji će se održati 29.rujna 2015. s početkom u 10.00 h, na Narodnom trgu u Zadru. Na sajmu će uz POU Erudio sudjelovati još i Aikido klub Zadar, Autoškola ZADAR, CISOK Zadar, POU Libar iz Šibenika, POU Algebra, Udruga Mala filozofija iz Zadra.

Najava događaja


26. rujna 2015.

Aikido

NOVA SEZONA AIKIDO TRENINGA

Svim starim i novim članovima i vježbačima Aikida i Tai Chi Chuana želimo ugodan početak nove sezone treninga. Treninzi za stare članove i zainteresirane građane i nove vježbače počinju u četvrtak 1. listopada 2015. u 19,30 sati u dvorani zadarske Medicinske škole. Treninzi će se održavati ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 19:30 do 21:00. u dvorani Medicinske škole, a po dogovoru i u hangaru Aikido kluba Zadar u sklopu sportskog centra „Franko Lisica“ iznad Glazbene i Medicinske škole. Upisi za nove članove počinju s prvim treninzima.

AIKIDO ZA DJECU

Od četvrtka 1. listopada ponovno počinju treninzi i upisi u posebnu Aikido školu za djecu i mlade Aikido kluba «Zadar». Već šesnaestu godinu za redom održava se tako prva u Hrvatskoj Aikido škola za djecu i mlade (od 6 do 12 godina) sa specifičnim programom kojim se djeci i mlađem uzrastu približavaju osnovna načela ove japanske borilačke vještine, koordinacije pokreta i, vještine kretanja i disanja, razvijanje smirenosti, samopouzdanja i koncentracije. Poseban dio su igre za razvijanje kooperativnosti i timskog rada u skladu s principima aikidoa. Osim toga mladi vježbači proći će i malu školu osnova japanskog jezika. U Aikido školi za djecu i mlade - koja je polazište za kasniji rad mladih s odraslim aikidokama - osnova je vježbanje borilačke vještine neagresivnim pristupom gdje se djeca uče tehnikama samoobrane bez upotrebe suvišne sile. Treninzi Aikido škole za djecu održavat će se u dvorani Medicinske škole utorkom i četvrtkom od 19,30 do 20,30 sati.

Kontakt
Nenad Vertovšek: +385 (0)91 33 7777 6
Vesna Vertovšek: +385 (0)91 512 65 87


20. rujna 2015.

Tai Chi Chuan

U četvrtak 1. listopada 2015 počinje i Jesenska škola Tai Chi Chuana. Treninzi će se održavati u hangaru Aikido kluba Zadar utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:00.

"Stoj kao planina, kreći se kao rijeka"
-Učitelj Wu Yu-hsiang (1812-1880)

Ova je rečenica dio kineske kulturne baštine i tradicije borilačkih vještina, a upotrebljava se da bi se objasnio smisao Tai Chi Chuana, drevne kineske vještine za relaksaciju, te očuvanje zdravlja i vitalnosti. Aikido klub «Zadar», u kojem već 25 godina djeluje i posebna Tai Chi Chuan sekcija ponovo organizira Jesensku školu Tai Chi Chuana, odnosno redovne treninge ove kineske vještine. U Jesenskoj školi s voditeljicom Vesnom Vertovšek vježbat će se srednja Yang Tai Chi forma - sustav laganih i smišljenih pokreta koji opuštaju tijelo - te zajedničke osnove svih stilova Tai Chi-ja kao što su nekoliko načina disanja, ispravno držanje kralježnice i harmonično istezanje, te posebne vježbe za zglobove, mišiće i koordinaciju svijesti i tijela. Tai Chi ima svoje rekreacijske i relaksacijske aspekte, ali je i tradicionalna borilačka vještina. Polaznici će naučiti i energetske Chi Gong vježbe, te upoznati manje poznate vježbe s kineskim Chi Gong vretenom.

Kontakt
Nenad Vertovšek: +385 (0)91 33 7777 6
Vesna Vertovšek: +385 (0)91 512 65 87


20. rujna 2015.